EFSI financiert energieneutrale verbreding van A6

Het consortium Parkway6 en de European Investment Bank (EIB) sloten onlangs een financieringsovereenkomst over de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Rijkswaterstaat is de opdrachtgever.

A6-knooppunt Almere

A6-knooppunt Almere

Het consortium Parkway6 bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer Groep, Besix Group, RebelValley en John Laing Investments. Zij beginnen in 2017 met de weguitbreiding en willen uiterlijk in 2020 dit project opleveren. Daarnaast is Parkway6 de komende 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit gedeelte van de A6.

Energieneutraal

De partijen leveren het nieuwe stuk weg energieneutraal op. Dit bereikt men door evenveel energie langs de weg op te wekken als dat de verlichting en het dynamisch verkeersmanagementsysteem verbruiken. Ook komt er een zonnepanelenveld langs een deel van de snelweg.

Projectkosten

De totale projectkosten van deze verbreding zijn € 300 miljoen. De EIB draagt hier € 80 miljoen aan bij. Het geheel is volledig gegarandeerd door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).

Meer informatie