NIA aanwezig bij Springtij 2018

Deze maand is hét duurzaamheidscongres van Nederland: Springtij Forum 2018. Van 27 t/m 29 september komen professionals, geïnteresseerden en organisaties naar Terschelling om drie dagen lang te spreken over duurzaamheid. Net als voorgaande jaren zal het Nederlands Investerings Agentschap (NIA), als voorloper van Invest-NL, aanwezig zijn bij Springtij om te spreken over en met organisaties die duurzame innovaties op kernachtige wijze presenteren.

Veel innovaties kunnen een krachtige bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en de verduurzaming van Nederland. Maar wat is nou het maatschappelijk draagvlak en wat vinden professionals en potentiele investeerders van deze ondernemingen? Dit zijn de vragen die aan bod komen tijdens het Springtij Forum Regenboogsessie. NIA heeft een negental projecten geselecteerd die passen binnen de doelstellingen van Springtij en waarvan de aanwezigen veel kunnen leren.

De aanwezige projecten

De Projecten zijn geselecteerd die passen binnen de Gebouwde Omgeving, Industrie en Energie, Agrofood en Mobiliteit. Deze projecten bevinden zich in verschillende stadia van het ontwikkelproces en werken ieder met andere doelstellingen. Dit maakt elk project uniek, waardoor de ondernemers de aanwezigen voortdurend op hun eigen manier mee kunnen nemen in het duurzaamheidsproces.

Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag:

  • If-Technology: aquathermie, energie uit oppervlaktewater
  • Ecovat: energieopslagsysteem voor warmte en koude in de gebouwde omgeving
  • Tulyp wind: windturbines voor de gebouwde omgeving

Vrijdag:

  • Tata Steel: Mobile canning, mobiele fabriek om op locatie voedsel in te blikken
  • Redstack: energieopwekking uit zoet en zout water
  • Biond oil: Op basis van lignocellulose (woodschips) wordt cellulosic ethanol gemaakt met biogeen CO2 als bijproduct.

Zaterdag:

  • Photanol: bioplastics uit algen
  • Rotterzwam: oesterzwammen kweken op koffieresidu.
  • Cono ship: inzet van windenergie om het brandstofgebruik op schepen te verminderen.

Over NIA en Invest-NL

Invest-NL wordt per 2019 de nieuwe ontwikkelings- en investeringsinstelling die als doel heeft om in Nederland gewenste investeringen in bedrijven en projecten te bevorderen die door marktfalen nu achterwege blijven en o.a. vanwege het risico en/of de lengte van de terugverdientijd onvoldoende financiering uit de markt krijgen. Het Nederlands Investerings Agentschap zal dan opgaan Invest-NL.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van NIA. Wilt u meer weten over Springtij Forum 2018 of wilt u één van de laatste plaatsen bemachtigen? Klik dan hier om naar de website van Springtij te gaan.